Skip to content

Biserica Catolică şi exorcizarea demonică

November 28, 2010

La New York s-a ţinut  luna aceasta o conferinţă pentru viitorii exorcişti ai preoţiei catolice.
Cele două zile de conferinţă vorbesc despre baza scripturală a răului şi despre cum se poate evalua daca o persoană este cu adevărat posedată.
Spre deosebire de prima ediţie a manualului pentru exorcism din 1614, ediţia revizuită în 1999  spune că persoana trebuie trimisă la un medic psihiatru sau psiholog înainte de a se încerca un exorcism.

Semnele de posesie demonică acceptate de biserica catolică includ reacţii violente la apă sfinţită sau orice obiect sfinţit, vorbitul într-o limbă pe care posedatul nu o cunoaste şi putere neobişnuită.
Dacă am sta să discutăm despre simptomele tipice unor isterii, manii, psihoze, sindrom Tourette, epilepsii, schizofrenie şi sindrom de identitate disociativă  probabil ca multe dintre cazurile de posedare ar dispărea în ceaţă.
În acelaşi fel demonstraţiile de putere nu sunt aşa de uimitoare pentru că puţini ştiu care e puterea cuiva care se zbate cu toată forţa.
Cât despre vorbitul în alte limbi, probabilitatea ca cei care stau să asculte să confunde delire verbale cu “alte limbi” e destul de mare (mai ales că sunt suficient de prost educaţi încât să creadă în demoni) – să mă scuze intelectualii bine educaţi şi cu doctorate care cred în demoni.

Dar cel mai interesant este de ce unul dintre semnele posedării de către demoni nu este înfiptul penisului în fundul unui copil din cor? Sau de ce nu este un semn de posedare decizia deliberată de a proteja violatorii şi abuzatorii timp de 30 de ani? Sau de ce nu este un semn de posedare demonică mutarea violatorilor dintr-o parte în altă fără a informa in vreun fel comunităţile astfel încât cei bolnavi să aibă mereu victime proaspete?
Asta nu este o problema morală, nu e ca si cum trebuie sa dezbatem îndelungat despre beneficiile violării copiilor, este o faptă abominabilă care trebuie sa aibă o singura consecinţă: închisoarea şi tratamentul psihiatric.

A construi însă un zid al tăcerii, a proteja preoţii şi a plăti victimele pentru tăcere, în unele cazuri cu colaborarea poliţiei este însă de-a dreptul diabolic. Cum altfel decât posedată de demoni se poate numi o instituţie care face asemenea lucruri? Cum altfel decât coruptă, fără pic de compasiune şi empatie se poate numi ierarhia catolică care permite asemenea acţiuni?
Cum altfel decât sub influenţa unui spirit demonic se poate numi un Papă care în faţa dezvăluirilor despre violurile sistematice din zeci de ţări spune ca sunt “răutăţi” si “exagerări” şi deplânge modul critic în care îi e privită biserica?

Ajută cu ceva victimele faptul că și-a cerut scuze un virgin în fuste? Ajută cu ceva victimele al căror abuzator e demult mort că acum pot în sfârșit ieși în public și nu mai este o rușine că acum 20-30-40 de ani când aveau loc abuzurile?
Dacă Biserică Catolică va începe să se comporte că o instituție care are obligații față de lege și nu este stat în stat cu propriile legi când vine vorba de încălcări grave ale normelor sociale atunci poate că există o șansa de salvare.

Dar știți care mai e o șansă de salvare? Dacă acel miliard de catolici ar înceta să mai vireze bani unei organizați de bătrâni pedofili, frustrați sexual și protectorilor lor. În câțiva ani cuferele s-ar goli, activitățile bisericii ar deveni tot mai mult un fel de petrecere pentru angajați și creșterea bisericii ar fi oprită.
Cât timp încă există oameni care mai cred că acești abuzatori și mincinoși sunt oameni ai lui dumnezeu, copii nevinovați vor continua să fie violați în altar, vor fi loviți când strigă după ajutor și vor fi forțați să tacă dacă încearcă să spună cuiva.

Și dacă virați bani în continuare Bisericii Catolice sunteți parțial vinovați de ceea ce li se întâmplă acelor copii.
Gândiți-vă la asta data viitoare când mergeți la spovedanie!

From → Comentarii

8 Comments
 1. nici vorba de exorcizare aici

 2. lanu permalink

  cum sa exorcizezi demoni in biserica catolica ,e mai bine asa exemple o mie

 3. malu permalink

  nici nu poate sa fie vorba de exorcizare deoarece demonii s-au modernizat si culmea cer sa se renunte la superstitii sau cer accelerarea progresului sau cer ca cei ramasi in urma sa se modernizeze

 4. malu permalink

  ca sa vezi si sa nu crezi pai batranii codosi obsedati sexual unde crezi ca se afla ,mai ales ca sunt disperati ca li se apropie ceasul ,dupa ce zeci si sute de ani au dus-o in huzur razand in hohote de ceea ce se scrie in biblie si acum fac la fel si milostivirea bisericii catolice e fara margini,normal ,cum sa nu , e prezenta ,ba cu unaba cu alta ,iar tineretul ce crezi ,pai tot aia face .te uiti si vezi

Trackbacks & Pingbacks

 1. Tweets that mention Biserica Catolică şi exorcizarea demonică « Întreabă un ateu -- Topsy.com
 2. 2010 e cel mai bun an din istorie « Întreabă un ateu
 3. Biserica Catolică şi exorcizarea demonică | AteiAgnostici.Ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: